Leeruitkomst 12
De student reflecteert op de eigen sportkundige identiteit en vergelijkt dit met de feedback en mening van opdrachtgevers, collega’s en klanten op zijn professionele prestaties.
De student demonstreert zijn ontwikkeling aangaande zelfsturing, veerkracht, gedrevenheid en leergierigheid als onderdeel van zijn sportkundige identiteit.
Mijn stage in jaar 2 heb ik gelopen bij JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in Assen. Het was de bedoeling dat ik deze stage met nog iemand liep, maar omdat mijn studiegenoot zijn BSA niet haalde heb ik de stage alleen verder moeten doen. In het begin was dit wel even wennen, omdat er toch best wel veel op je af komt als je alleen bent. Zo kan je niet de taken verdelen, maar moet je al het onderzoek en uitvoering alleen doen. Gelukkig werd ik in het begin hiermee goed geholpen door mijn stage begeleider Jort van Straten.
Uit mijn onderzoek kwam dat Assen-Oost de wijk waarin ik stage liep best wel een arme wijk is. Naast armoede heerste er onder de ouderen eenzaamheid. In de wijk zit ook een MAVO/MBO school. Op deze school wilde een leraar een eetbare tuin opzetten. Het leek mij een leuk idee om de eetbare tuin te combineren met de eenzaamheid en armoede die er in de wijk heerste. Mijn plan was om van de eetbare tuin een ontmoetingsplek te maken om zo mensen bij elkaar te brengen. De bewoners van Assen-Oost konden dan een stukje grond krijgen om hier verschillende groente en fruit te telen. Hier wilde ik ook de basisscholen bij betrekken zodat de kinderen leren dat groente en fruit in gemaakt wordt in de winkel. Daarnaast wilde ik met de supermarkten werken aan een kookboek zodat gezinnen die het minder breed hebben alsnog een goedkope, maar vooral gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten.
Door aan het begin van de stage onderzoek te doen doormiddel van interne en externe analyses kwam ik tot een hoop leuke ideeën. Ik heb helaas niet alle interventies in uitvoering kunnen brengen omdat ik alleen stage liep. Wat ik heb ontdekt tijdens de stage is dat ik met innovatieve ideeën kan komen en dat ik verschillende probleemstukken outside-the-box benader. De interventie eetbare tuin had ook niet met sport te maken, maar richtte zich wel op de gezondheid en andere problematieken in de wijk. Hier kwam ik er ook achter dat ik het leuk vond om mensen verder te helpen dan alleen op een sportieve manier.
Deze aanpak kwam ook mede door de organisatie waar ik stage liep. In Assen is JOGG ondergebracht bij de organisatie Vaart Welzijn. In het kantoor waar ik werkte werd dus niet alleen gewerkt sport, maar ook aan andere problematieken, zoals verslavingen, armoede, uithuiszettingen etc.
Door deze stage heb ik geleerd dat ik ook zelfstandig kan werken. Als ik zelfstandig werk moet ik wel streng voor mezelf zijn. Doe ik dit namelijk niet dan stel ik dingen uit en loop ik achter de feiten aan. Verder heeft de stage ervoor gezorgd dat ik innovatieve en creatieve oplossingen zoek voor verschillende problematieken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb